ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Σύρος, ο απόλυτος προορισμός για θαλάσσιο τουρισμό…

Στη Σύρο υπάρχουν θαλάσσιες δραστηριότητες και μία μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων σπορ: θαλάσσιο Σκι, Wake Board, Kneeboard, Tubes, Κανό, SUP, Καταδύσεις. Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν τον υποθαλάσσιο πλούτο της Σύρου, ναυάγια, υφάλους και σπηλιές. Το καταδυτικό κέντρο στη Σύρο οργανώνει σχολεία κατάδυσης όλων των επιπέδων, καθώς και καταδυτικές εξορμήσεις με την εποπτεία επαγγελματία. Στο 3ημερο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν μεγάλα συνέδρια και παράλληλες εκδηλώσεις. Το Cyclades Yachting & Gastronomy Festival – Syros θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα της Σύρου στην Ερμούπολη, αλλά κατά την διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις στην μαρίνα του Φοίνικα.

1st CYCLADES YACHTING & GASTRONOMY FESTIVAL-SYROS

Το πρωτοποριακό Φεστιβάλ για το Yachting και την Γαστρονομία έρχεται στην Σύρο και έχει στόχο την προώθηση του Θαλάσσιου Τουρισμού, του Yachting και της Γαστρονομίας των Κυκλάδων.

Το Cyclades Yachting & Gastronomy Festival Syros έχει στόχο να γίνει μια ετήσια συνάντηση του κλάδου με επαγγελματίες και υποψήφιους πελάτες, όπου χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εκθετών. Πρωταρχικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι να προωθήσει τη Σύρο και να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τον θαλάσσιο πλούτο και την περιβαλλοντική φυσιογνωμία των Κυκλάδων. Στόχος είναι να γίνει θεσμός για τα επόμενα χρόνια και προοδευτικά να αποτελέσει ορόσημο και σημείο αναφοράς του θαλάσσιου τουρισμού σε όλο το κόσμο. Ως εκ τούτου, αναμένονται πολλαπλά οφέλη για την περιοχή, καθώς ο θαλάσσιος τουρισμός βρίσκεται πλέον στην κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών παγκοσμίως. Ο Θαλάσσιος Τουρισμός αποτελεί προνομιακό πεδίο για την Ελλάδα και οι Κυκλάδες συγκεντρώνουν ένα σύνολο παραγόντων, όπως η γεωμορφολογία, η θέση, το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον και ο πολιτισμός, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας, που άπτεται του θαλάσσιου χώρου.

Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω σε διάφορα πεδία, όπως:
• Της κρουαζιέρας
• Της ιστιοπλοΐας & των σκαφών αναψυχής
• Του καταδυτικού & αλιευτικού τουρισμού
• Του θαλάσσιου αθλητικού τουρισμού
• Τα οποία δημιουργούν συναφείς επαγγελματικές δραστηριότητες

Γαστρονομία Σύρου

Η Γαστρονομία είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Θαλάσσιου Τουρισμού. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής. Το πιο φημισμένο προϊόν που παράγεται στο νησί είναι το συριανό λουκούμι. Ένα άλλο συριανό προϊόν των λουκουμοποιών είναι η χαλβαδόπιτα που παρασκευάζεται από θυμαρίσιο συριανό μέλι και φρεσκοψημένο αμύγδαλο. Στο νησί παρασκευάζεται επίσης και ντόπιο λουκάνικο το οποίο περιέχει μάραθο, αλλά και το τυρί «Σαν Μιχάλη» το οποίο παρασκευάζεται από ντόπιο γάλα της Σύρου.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ